UddannelsesNYT                   

l Industri l Transport l Offentlig gruppe l Privat service l Det grønne område l Ordblinde/talblinde l FVU/AVU/HF l Indvandrere l IKV l AMU l Lærlinge l EGU l IGU l Voksenlærlinge l Uddannelsespakker  l Kompetencefonde l Støtte/tilskud l Jobrotation l Planlægning l LUU l Skolebestyrelse l Byggeriets Uddannelser l

 l Tilbage til forsiden l

BYGGE- OG ANLÆG

Voksenlærling inden for bygge og anlæg

Inden for bygge og anlæg kan man gå i lære som voksen og blive faglært som anlægsstruktør, bygningsstruktør, brolægger, byggemontagetekniker, glarmester, murer, stenhugger, stukkatør, tagdækker, teknisk isolatør, tømrer, gulvlægger og tækkemand.

For voksne er der mulighed for at gennemføre erhvervsuddannelsen med nedsat uddannelsestid og skoleundervisning på baggrund af relevant arbejdserfaring eller anden uddannelse.

Det kan du læse mere om i dette notat fra 3F's Byggegruppe.

 

Reviderede erhvervsuddannelser inden for bygge og anlæg

på baggrund af EUD-reformen har Byggeriets Uddannelser udarbejdet en række pjecer, hvor ændringerne i de forskellige uddannelser inden for branchen er beskrevet.

Link til Byggeriets Uddannelsers uddannelsespjecer.

 

Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU)  

Se oversigten på amukurs.dk.

Se også Byggeriets Uddannelsers oversigt over bygge- og anlægsområdets AMU-kurser.

 

Efteruddannelsesudvalg: Efteruddannelsesudvalget for Bygge/anlæg og Industri

 

Erhvervsuddannelser (EUD)

Se oversigten over erhvervsuddannelserne inden for bygge og anlæg på Byggeriets Uddannelsers hjemmeside.

 

Certifikat for at føre teleskoplæsser

For lovligt at føre teleskoplæsser skal man kunne fremvise et særligt teleskoplæsser-certifikat. Læs mere i Arbejdstilsynets bekendtgørelse.

Byggeriets Uddannelser har sørget for AMU-kurser der fører frem til de nødvendige certifikater. Dels 5-dages kurset "Teleskoplæsser med gafler - betjening", dels 3-dages kurset  "Teleskoplæsser med kranfunktioner - betjening, B-certifikat".

 

Bygge- og anlægsbranchens Uddannelsesfond

Fonden giver tilskud til byggevirksomheder, der sender medarbejdere på kursus. Her kan du læse mere mulighederne for tilskud.

Tilskud til kurserne søges via PensionDanmarks hjemmeside.

 

Stilladsarbejderne har ret til at blive faglærte

3F og Dansk Byggeri har indgået aftale om at alle nye i branchen har ret til at blive faglærte. Senest efter 3 måneder i jobbet skal der foreligge en uddannelsesplan med angivelse af hvornår uddannelsen går i gang. Efter afsluttet uddannelse sikres den uddannelse stilladsarbejder et tillæg på knap 8 kr. i timen. Læs mere om aftalen på Byggeriets Uddannelsers hjemmeside.

 

AMU-kontraktforløb

På disse fagområder har 3F og BYG aftalt særlige uddannelsesforløb (kontraktuddannelser) som betonmager, murerarbejdsmand, nedriver, stilladsmontør og vejasfaltør

Yderligere information om disse uddannelser findes på Byggeriets Uddannelsers hjemmeside.

 

Kontakt

Jens Kirkegaard / 8892 096 / jens.kirkegaard@3f.dk

Morten Lehmann / 8892 0231 / morten.lehmann@3f.dk