UddannelsesNYT                   

 l Industri l Transport l Byggeri l Offentlig gruppe l Privat service l Det grønne område l Ordblinde/talblinde l FVU/AVU/HF l Indvandrere l

 l AMU l Lærlinge l EGU l IGU l Voksenlærlinge l Uddannelsespakker l Kompetencefonde l Støtte/tilskud l Jobrotation l Planlægning l LUU l Skolebestyrelse l

 l Tilbage til forsiden l

IKV - INDIVIDUEL KOMPETENCEVURDERING

TUR's IKV i AMU vejledning

Transporterhvervets Uddannelser - TUR - har udgivet en praktisk vejledning i individuel kompetencevurdering i forhold til arbejdsmarkeds-uddannelserne – IKV i AMU.

Formålet er, at nå frem til en større gennemslagskraft af individuelle kompetencevurderinger inden for TUR’s arbejdsmarkedsuddannelser.

Gennem deltagelse i kompetencevurderingerne kan voksne med realkompetencer inden for et fagligt område få udleveret AMU-uddannelsesbeviser og AMU-kompetencebeviser, der dokumenterer deres kompetencer, og de kan få udfærdiget en uddannelsesplan, der kan bidrage til målrettet voksen- og efteruddannelse i AMU.

Link til TUR's IKV i AMU vejledning.

 

Nyt IKV i AMU

Formålet med IKV er at give den enkelte deltager mulighed for at få vurderet og anerkendt sine realkompetencer som grundlag for individuelt tilpasset og planlagt uddannelse inde for AMU-lovens rammer. En RKV (realkompetencevurdering) kan tilrettelægges som en individuel kompetencevurdering og forkortes så IKV.

Kompetencevurderingen kan føre til to slags anerkendelse:

1) Anerkendelse i form af AMU-uddannelsesbeviser, når uddannelsesinstitutionen har vurderet, at deltageren har kompetencer, der svarer til henholdsvis en hel arbejdsmarkedsuddannelse eller/og et helt enkeltfag optaget i FKB, eller/og

2) Anerkendelse i form af et AMU-kompetencebevis, når uddannelsesstedet har vurderet, at deltagerens har kompetencer, der svarer til dele af arbejdsmarkedsuddannelser eller/og enkeltfag i FKB.

Se Undervisningsministeriets orientering.

 

Læs om RKV (realkompetencevurdering)

Alt det, du kan og ved. Dét er dit guld, og du kan få det vurderet og anerkendt med en realkompetencevurdering fra en uddannelsesinstitution. Vurderingen kortlægger, hvad du kan og ved. Det er nyttigt, hvis du ønsker personlig udvikling og skal i gang med en voksen- og efteruddannelse, ønsker nye arbejdsopgaver eller søger nyt job.

Se Undervisningsministeriets hjemmeside om kompetenccevurderijng her

 

Kontakt

Uddannelseskonsulenterne i 3F. Se oversigten.