UddannelsesNYT                   

 l Industri l Transport l Byggeri l Offentlig gruppe l Privat service l Det grønne område l Ordblinde/talblinde l FVU/AVU/HF l

 l IKV l AMU l Lærlinge l EGU l IGU l Voksenlærlinge l Uddannelsespakker l Kompetencefonde l Støtte/tilskud l Jobrotation l Planlægning l LUU l Skolebestyrelse l Ny i Danmark l

 l Tilbage til forsiden l

UDDANNELSESMULIGHEDER - DANSK FOR INDVANDRERE

3F har over 50.000 medlemmer med indvandrerbaggrund

Medlemmer med indvandrerbaggrund bør som udgangspunkt henvises til de samme uddannelsestilbud som alle andre. En del indvandrere har dog brug for at forbedre deres danskkundskaber, eller at deltage i andre forløb, der sigter på at hjælpe dem til fast job. Det er der gode muligheder for.

 

3F's pjecer om danskkurser for indvandrere

3F har udarbejdet en pjece, der redegør for mulighederne for dansk for indvandrere. Pjecerne findes på 12 forskellige sprog: dansk, engelsk, tyrkisk, thai, arabisk, serbisk, rumænsk, russisk, vietnamesisk, filipinsk (tagalog), urdu og polsk.

Link til pjecerne på 3F's hjemmeside.

 

Oversigt over dansk-tilbuddene til indvandrere

På Uddannelsesguiden er der en god oversigt over de mange forskellige tilbud, der er om danskundervisning til personer, der ikke har dansk som modersmål.

 

Dansk som andetsprog - et AVU-tilbud

I AVU-systemet findes tilbud om dansk for indvandrere m.fl. Tilbuddet omfatter 5 forskellige niveauer, Basis, G, F, E og D. Der er adgang til kurserne for personer der har bestået prøve i dansk 2.

Læs mere om fagene her: Dansk som andetsprog, basis - Dansk som andetsprog, niveau G - Dansk som andetsprog, niveau F - Dansk som andetsprog, niveau E - Dansk som andetsprog, niveau D

 

Anerkendelse i Danmark af kvalifikationer erhvervet i et andet land

Uddannelses- og forskningsministeriet har ansvaret for at vurdere kvalifikationer erhvervet i et andet land.

Er der tale om et lovreguleret erhverv (det gælder fx. gaffeltruckcertifikat, stilladsopstilling, mobilkraner m.v.), så læs mere her.

 

Find yderligere information om integration på  Internettet

Ny i Danmark.dk er Udlændingeservice's hjemmeside om integration. Her kan man finde en lang række oplysninger om integration, og de dermed forbundne udfordringer. Desuden er der mulighed for download af pjecer som Udlændingeservice har udgivet.

 

Kontakt

Kaj Andersen /889 21086 / kaj.andersen@3f.dk

Bettina Vejen Vig / 889 21076 / bettina.vig@3f.dk

Anthony Sylvester /889 20381 / anthony.sylvester@3f.dk